Hagyományos
modellezés +
Szinkronmodellezés =
Solid Edge
Érdemes váltani.

Részletek a Solid Edge 2021 Újdonságok Konzultációról!

Intelligencia a tervezésben

Solid Edge portfólió

A Solid Edge 2021-ben megjelenő újdonságok az egész portfólióra kiterjednek kezdve a mechanikai tervezéstől a felhőalapú szolgáltatásokig. Ez az első olyan verzió, amely felhasználói felületén megjelenik a mesterséges intelligencia a javasolt parancsok formájában.

A hálómodellek kezelhetősége tovább javul, gyorsul, de a subdivison modellezés is új és hatásos eszközöket ad a terméktervezők kezébe. A 3D nyomtatás támogatottsága tovább erősödik, miközben fejlesztők odafigyeltek a szerelések kezelhetőségének javítására is.

Az elektromos és mechanikai tervezés tökéletes integrációjával csökkenthető a hibák/tévedések száma és lerövidíthető a fejlesztési idő és még valósághűbb tervek készíthetőek.

A Solid Edge 2021 szimulációs modulja támogatja a FLOEFD-ből származó eredményeket, így pontosabb statikai és hőtani feladatok futtathatóak. Az eredmények kiértékelésére is bővebb eszköztárat kapnak a felhasználók, például könnyebben lehet vizsgálatváltozatokat is készíteni.

Az iparági specialitásokat figyelembe véve a Solid Edge MPD csőhálózat tervező része teljesen beintegrálódott a Solid Edge-be segítve a szoftverergonómiát.

Műszaki dokumentáció elkészítése rövidebb idő mellett történhet meg a bonyolult szerelések estében is.

Az adott cég üzleti igényeinek megfelelően skálázható adatmenedzsment funkcióval egyszerűen rendszerezheti a tervezési adatait, legyen szó modellekről, dokumentációkról vagy egyéb adatfájlról.

A felhőalapú kollaborációs lehetőség segítségével biztonságosan megoszthatja adatait partnereivel akár automatikus szinkronizáció mellett is.

Mechanikai tervezés

Mechanikai tervezés

A subD felületmodellezési eljárásnak köszönhetően kevesebb tapasztalattal is könnyen lehet szabadformájú felületekkel dolgozni, de a lemezalkatrész modellezés korábbi korlátjainak megszüntetése is növeli a hatékonyságot.

Elektromos tervezés

Elektromos tervezés

Tovább mélyül az integráció a mechanikai és az elektromos szoftverek között. A teljesen új elektromos paneltervezési megoldással, valósidejű szimulációval a Solid Edge Electrical valós alternatívát nyújt a célgéptervező cégeknek.

Szimuláció

Szimuláció

Az összetett feladatok vizsgálhatósága érdekében mostantól a Solid Edge szimulációs környezete összekapcsolható a FLOEFD-vel, így pontosabb eredményekkel támaszhatjuk alá berendezéseink megfelelőségét.

Műszaki dokumentáció

Műszaki dokumentáció

A műszaki dokumentációkészítés új lehetőségei még egy lépés a műhelyrajz nélküli kommunikáció megvalósulásában. Az algoritmuscsere következtében bonyolult szerelések kezelhetősége is sokat javult.

Adatkezelés

Adatkezelés

A topológiai (alakalapú) kereséseket már fájlrendszerben is használhat, hogy megtalálja a szükséges modelleket. A Teamcenter koncepcionális munkatere egy nagyszerű lehetőség, hogy régi termékéből új terméket fejlesszen.

Együttműködés / Információ megosztás

Együttműködés / Információ megosztás

Ha lát fantáziát a felhő alapú adatmegosztásban, akkor a Teamcenter Share-t Önnek találták ki. Tervadatai megoszthatóak, korrektúrázhatóak, de akár a kiterjesztett valóság (AR) létrehozásához is felhasználhatóak.

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás parancsai segítségével előkészítheti modelljeit a 3D nyomtatáshoz. Ellenőrizheti, hogy modellje megfelelő anyagvastagsággal rendelkezik, vagy hogy hol van szükség támaszanyag alkalmazására.

Adatkezelés

A Siemens és ezáltal a Solid Edge csapata is nagy figyelmet fordít az adatok kezelésére. A Solid Edge 2021 két lehetőséget kínál fel ennek megoldására. A kisebb, kevesebb adattal rendelkező cégek számára megoldást jelenthet a Solid Edge beépített adatkezelés funkciója. A nagyobb adatmennyiséggel rendelkező cégek számára pedig tökéletes megoldást nyújt a Teamcenter integráció.

Ingyenes próbaverzió

Próbálja ki szeptembertől a Solid Edge 2021-es verzióját 30 napig! Regisztráljon az ingyenes, teljes funkcionalitású verzióért!

Információ kérés

Tudjon meg még többet a Solid Edge 2021-ről, lépjen kapcsolatba szakértő kollégánkkal!

Támogatás

Felhasználóink számára elérhető egy magyar nyelvű ügyféltámogatási oldal is, ahol letölthetik a legfrissebb szoftververziókat, javítási csomagokat, ingyenes kiegészítőket, valamint érdekes tudásbázis cikkeket olvashatnak.