Hagyományos
modellezés +
Szinkronmodellezés =
Solid Edge
Érdemes váltani.

Részletek a Solid Edge 2022 Újdonságok Konzultációról!

Ahol a tervezés és a valóság összekapcsolódik

Solid Edge portfólió

A fejlesztők folyamatosan figyelik az ügyfelek igényeit és ezek mentén alkotják meg az újabb verziókat. A teljes portfólióra kiterjedő újdonságok nagyobb hatékonyságot, komplexebb automatizmust és kiterjesztett lehetőségeket biztosítanak.

A Siemens DIS által fejlesztett Parasolid geometriai magon alapuló Konvergens modellezésnek köszönhetően a hálómodellekkel és a B-rep geometriákkal való közös munka határai messzire tolódtak. A CAD Direct modell-beolvasási lehetőségen keresztül közvetlenül szerelésbe hívhatóak be más tervezőszoftverek fájljai, így nincs fordítási folyamat. Új parancsokat kapott a subD modellezés, míg az egyenlettel vezérelt görbék létrehozásának a lehetősége kiválthatja táblázatkezelő szoftver használatát.

Az elektromos és mechanikai tervezés tökéletes integrációjával csökkenthető a hibák/tévedések száma és lerövidíthető a fejlesztési idő és még valósághűbb tervek készíthetőek.

Simulation környezetben az új hálózó algoritmus képes a generatív tervezésből létrejövő hálómodellek véges elemekkel való felbontására, de az új hidrosztatikai nyomás terhelés is hozzájárul az összetettebb feladatok megoldásához.

A Solid Edge 2022 CAM Pro 2,5-tengelyes marás mostantól elérhető a Solid Edge Foundation, Classic és Premium csomagokban azon ügyfelek számára, akik aktív szoftverkövetési szerződéssel rendelkeznek.

A Teamcenter integráció sem maradt érintetlenül, a 3DFind.it-ről letöltött modellek duplikációját megakadályozó fejlesztés mellett, lehetőség van pillanatok alatt különböző variánsokat létrehozni adatbázis alapon.

A Solid Edge 2022-höz SaaS-ként (szoftver, mint szolgáltatás) kapcsolható Xcelerator-on keresztül érhető el a Siemens következő generációs, felhő alapú együttműködési megoldása, az Xcelerator Share.

Mechanikai tervezés

Mechanikai tervezés

A Solid Edge lehetővé teszi a pontfelhők kezelését, ezzel közelebb hozza a fizikai valóságot a tervezés világához. Az automatikus összeszerelés segítségével az ismétlődő szerelési műveletek időigénye töredékére csökkenthető.

Elektromos tervezés

Elektromos tervezés

Tovább mélyül az integráció a mechanikai és az elektromos szoftverek között. A teljesen új elektromos paneltervezési megoldással, valósidejű szimulációval a Solid Edge Electrical valós alternatívát nyújt a célgéptervező cégeknek.

Szimuláció

Szimuláció

Szinte minden ügyfélnél megjelenik a végeselemes analízis használatának igénye. A Solid Edge szimulációs környezete mérnöki válaszokat ad a szilárdságtani kihívásokra, miközben együttműködik a FLOEFD-vel (CFD) az összetettebb feladatok megoldása érdekében.

Megmunkálás

Megmunkálás

A Solid Edge CAM Pro lehetővé teszi, hogy pontosabb alkatrészek készüljenek gyorsabban a 2,5D és 3D megmunkálástól kezdve, a szimultán 5D marásig bezárólag. További ügyféligények is kiszolgálhatóak az esztergáló vagy huzalszikraforgácsoló program létrehozása esetén.

Műszaki dokumentáció

Műszaki dokumentáció

A műszaki dokumentációkészítés új lehetőségei még egy lépés a műhelyrajz nélküli kommunikáció megvalósulásában. A felhasználók lehetőségei és eszközei tovább bővülnek az új verziónak köszönhetően.

Adatkezelés

Adatkezelés

Az adatkezelés tekintetében továbbra is három út támogatott a Solid Edge-ben. Használható a beépített adatkezelés, a Teamcenter, mint PDM/PLM megoldás vagy Xcelerator Share, mint felhőalapú kollaborációs eszköz.

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás parancsai segítségével előkészítheti modelljeit a 3D nyomtatáshoz. Ellenőrizheti, hogy modellje megfelelő anyagvastagsággal rendelkezik, vagy hogy hol van szükség támaszanyag alkalmazására.

Adatkezelés

A Siemens és ezáltal a Solid Edge csapata is nagy figyelmet fordít az adatok kezelésére. A Solid Edge 2022 két lehetőséget kínál fel ennek megoldására. A kisebb, kevesebb adattal rendelkező cégek számára megoldást jelenthet a Solid Edge beépített adatkezelés funkciója. A nagyobb adatmennyiséggel rendelkező cégek számára pedig tökéletes megoldást nyújt a Teamcenter integráció.

Ingyenes próbaverzió

Próbálja ki szeptembertől a Solid Edge 2022-es verzióját 30 napig! Regisztráljon az ingyenes, teljes funkcionalitású verzióért!

Információ kérés

Tudjon meg még többet a Solid Edge 2022-ről, lépjen kapcsolatba szakértő kollégánkkal!

Támogatás

Felhasználóink számára elérhető egy magyar nyelvű ügyféltámogatási oldal is, ahol letölthetik a legfrissebb szoftververziókat, javítási csomagokat, ingyenes kiegészítőket, valamint érdekes tudásbázis cikkeket olvashatnak.