Hagyományos
modellezés +
Szinkronmodellezés =
Solid Edge
Érdemes váltani.

Részletek a Solid Edge 2023 Újdonságok Konzultációról!

Több, mint közös dizájn

Solid Edge portfólió

A Solid Edge 2023 felhasználói felülete teljesen megújul, ami nem csak új kinézetet, hanem friss funkcionalitást is magában hordoz. A Siemensnél végleg szakítottak a vízszintes parancsfüggő szalagsorral, aminek a helyét a Vertikális parancstár veszi át. Ez több lehetőséget biztosít a fejlesztőknek, igazodik más szoftverek gondolkozásmódjához és jobban segíti a felhasználókat az opciók használatában. Az Objektumérzékeny helyi menük hatékonyabb és gyorsabb szoftverhasználatot biztosítanak.

Emellett a Solid Edge 2023 egy új, több mint 1000 anyagstílust (Siemens Visual Materials) tartalmazó könyvtárat vezet be, amely szerelés környezetben az alkatrészekre alkalmazható valósághűbb megjelenítést biztosít. A felhasználók igényeit figyelembe véve számos parancs kapott új opciókat, így a furatokhoz mostantól közvetlenül hozzárendelhető tűrés, illesztés. A szerelési alakelemek is olyan új, valamint továbbfejlesztett parancsokkal támogatják a felhasználókat, mint az Átvezetett kivonás, Egyesítés vagy a Reteszhorony parancs. Az új Vizuális robbantás funkció lehetővé teszi a tervezők számára, hogy egy csúszkával felrobbantsák a szereléseiket és ezáltal könnyebben vizsgálhassák meg a modelleket.

A Solid Edge 2023 szorosabban integrálódik a Siemens más termékeivel. A szerelések kinematikai vizsgálatának paraméterei, kapcsolatai átvihetők a Solid Edge-ből az NX Mechatronics Concept Designer-be vagy a Process Simulate-be. A Siemens továbbfejlesztette a CAD Directet is, amely biztosítja a felhasználók számára, hogy más CAD formátumokat, köztük a Solidworks, JT, STEP és Parasolid fájltípusokat közvetlenül a Solid Edge összeállításokba illesszenek be és asszociatívan kezeljék azokat.

Mechanikai tervezés

Mechanikai tervezés

A Solid Edge Szinkrontechnológiája a modelltörténet alapú alkatrész-módosításhoz három új parancsra terjed ki: a Mozgatásra, az Elforgatásra és az Ofszet létrehozására. Ez a megoldás egy átmenetet képez azon ügyfelek számára, akik idegenkedtek a Szinkrontechnológia használatától korábban.

Elektromos tervezés

Elektromos tervezés

Tovább mélyül az integráció a mechanikai és az elektromos szoftverek között. A teljesen új elektromos paneltervezési megoldással, valós idejű szimulációval a Solid Edge Electrical valós alternatívát nyújt a célgéptervező cégeknek.

Szimuláció

Szimuláció

Szinte minden ügyfélnél megjelenik a végeselemes analízis használatának igénye. A Solid Edge szimulációs környezete mérnöki válaszokat ad a szilárdságtani kihívásokra, miközben együttműködik a FLOEFD-vel (CFD) az összetettebb feladatok megoldása érdekében.

Megmunkálás

Megmunkálás

A Solid Edge CAM Pro lehetővé teszi, hogy pontosabb alkatrészek készüljenek gyorsabban a 2,5D és 3D megmunkálástól kezdve, a szimultán 5D marásig bezárólag. További ügyféligények is kiszolgálhatóak az esztergáló vagy huzalszikraforgácsoló program létrehozása esetén.

Műszaki dokumentáció

Műszaki dokumentáció

A műszaki dokumentációkészítés új lehetőségei még egy lépés a műhelyrajz nélküli kommunikáció megvalósulásában. A felhasználók lehetőségei és eszközei tovább bővülnek az új verziónak köszönhetően.

Adatkezelés

Adatkezelés

Az adatkezelés tekintetében továbbra is három út támogatott a Solid Edge-ben. Használható a beépített adatkezelés, a Teamcenter, mint PDM/PLM megoldás vagy Xcelerator Share, mint felhőalapú kollaborációs eszköz.

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás parancsai segítségével előkészítheti modelljeit a 3D nyomtatáshoz. Ellenőrizheti, hogy modellje megfelelő anyagvastagsággal rendelkezik, vagy hogy hol van szükség támaszanyag alkalmazására.

Adatkezelés

A Siemens és ezáltal a Solid Edge csapata is nagy figyelmet fordít az adatok kezelésére. A Solid Edge 2023 két lehetőséget kínál fel ennek megoldására. A kisebb, kevesebb adattal rendelkező cégek számára megoldást jelenthet a Solid Edge beépített adatkezelés funkciója. A nagyobb adatmennyiséggel rendelkező cégek számára pedig tökéletes megoldást nyújt a Teamcenter integráció.

Ingyenes próbaverzió

Próbálja ki szeptembertől a Solid Edge 2023-as verzióját 30 napig! Regisztráljon az ingyenes, teljes funkcionalitású verzióért!

Információ kérés

Tudjon meg még többet a Solid Edge 2023-ról, lépjen kapcsolatba szakértő kollégánkkal!

Támogatás

Felhasználóink számára elérhető egy magyar nyelvű ügyféltámogatási oldal is, ahol letölthetik a legfrissebb szoftververziókat, javítási csomagokat, ingyenes kiegészítőket, valamint érdekes tudásbázis cikkeket olvashatnak.