Hagyományos
modellezés +
Szinkronmodellezés =
Solid Edge
Érdemes váltani.

Részletek a Solid Edge 2024 Újdonságok Konzultációról!

Fókusz a felhasználói igényeken

Solid Edge portfólió

Solid Edge 2024-es verzióban megjelenő a 3D-s környezetre kiterjesztett Lasszó/Sokszög kijelölő eszközön keresztül könnyebb a lényegi részek kiválasztása. A szerelésben lévő modellek kicseréléséhez a mesterséges intelligencia is segítséget nyújthat. Az alkatrészcsaládok információtartalma továbbfejlesztésen esett át, referenciasíkok, koordinátarendszerek vázlatok is megjelennek a családtagokban. A műhelyrajz környezet is megkapta az Objektumérzékeny helyi menüket, amelyekkel gyorsabban használható a szoftver.

A felhasználói igényeket figyelembe olyan fejlesztések is belekerültek ebbe a verzióba, amelyeken keresztül az igazán nagy szerelések könnyebben kezelhetők, vagy a jobbos-balos alkatrészek egyszerűbben elkészíthetők. A CAD Direct technológián keresztül tovább bővült azon fájlok listája, amelyeket asszociatívan meg lehet nyitni a Solidworks és NX modellek mellett. Mostantól támogatottak az Autodesk Inventor fájlok, a .sat (ACIS) kiterjesztéssel rendelkező dokumentumok, de a Catiaból származó 3D-s adatok is beolvashatók.

A Solid Edge 2024 CAM Pro-ban olyan újdonságok elérhetők, mint a gépi tanuláson alapuló beállítási ablak, amely leegyszerűsíti a szoftver kezelését. Az esztergálás környezetben az automatikus pályagenerálás segíti a felhasználót, de a többtengelyes sorjázás támogatása is a produktivitást növeli. A Solid Edge modell alapú termékinformáció (MBD) is új funkciókat kapott annak érdekében, hogy a 2d-s műhelyrajz készítést előbb-utóbb felváltsa. Ilyen az automatikus méretezés vagy az interaktív méret ellenőrző, amely visszajelzést ad a hiányzó méretekről. Az Solid Edge Electrical és a Technical Publication sem maradt érintetlen, számos, felhasználói igényeken alapuló fejlesztéssel lettek hatékonyabbak ezek a portfólióelemek is.

Mechanikai tervezés

Mechanikai tervezés

Solid Edge 2024-ben továbbfejlesztett kiválasztási eszközök gyorsabb szoftverhasználatot eredményeznek. A jobbos-balos alkatrészek modellezése leegyszerűsödött, míg az alkatrészcsaládok új funkciókkal bővültek. A 3D nyomtatott menetek rendelkezhetnek mostantól holtjátékkal.

Elektromos tervezés

Elektromos tervezés

Tovább mélyül az integráció a mechanikai és az elektromos szoftverek között. A teljesen új elektromos paneltervezési megoldással, valós idejű szimulációval a Solid Edge Electrical valós alternatívát nyújt a célgéptervező cégeknek.

Szimuláció

Szimuláció

Szinte minden ügyfélnél megjelenik a végeselemes analízis használatának igénye. A Solid Edge szimulációs környezete mérnöki válaszokat ad a szilárdságtani kihívásokra, miközben együttműködik a FLOEFD-vel (CFD) az összetettebb feladatok megoldása érdekében.

Megmunkálás

Megmunkálás

A Solid Edge CAM Pro lehetővé teszi, hogy pontosabb alkatrészek készüljenek gyorsabban a 2,5D és 3D megmunkálástól kezdve, a szimultán 5D marásig bezárólag. További ügyféligények is kiszolgálhatóak az esztergáló vagy huzalszikraforgácsoló program létrehozása esetén.

Adatkezelés, Műszaki dokumentációkészítés

Adatkezelés, Műszaki dokumentációkészítés

A műszaki dokumentációkészítésnek és az adatkezelésnek kiemelt szerepe van a XXI. században. A megfelelő adatkezelés elősegítheti az üzleti döntéseket, mindamellett, hogy rendezettséget, szervezettséget biztosít a vállalkozások, vállalatok számára.

Felhő szolgáltatás

Felhő szolgáltatás

Ma már nem lehet kikerülni a felhő alapú technologiát. Érdemes megvizsgálni, hogy miként támogathatja ez a trend egy vállalkozás üzleti folyamatait, hogy lehet a sikeresség egyik eszköze. A Siemens DIS lehetőségként tekint a felhő alapú technológiákra, amelyek által a vállalkozások könnyedén hozzáférhetnek a legfrissebb tervadataikhoz bárhonnan és bármikor.

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás parancsai segítségével előkészítheti modelljeit a 3D nyomtatáshoz. Ellenőrizheti, hogy modellje megfelelő anyagvastagsággal rendelkezik, vagy hogy hol van szükség támaszanyag alkalmazására.

Adatkezelés

A Siemens és ezáltal a Solid Edge csapata is nagy figyelmet fordít az adatok kezelésére. A Solid Edge 2024 két lehetőséget kínál fel ennek megoldására. A kisebb, kevesebb adattal rendelkező cégek számára megoldást jelenthet a Solid Edge beépített adatkezelés funkciója. A nagyobb adatmennyiséggel rendelkező cégek számára pedig tökéletes megoldást nyújt a Teamcenter integráció.

Ingyenes próbaverzió

Próbálja ki szeptembertől a Solid Edge 2024-as verzióját 30 napig! Regisztráljon az ingyenes, teljes funkcionalitású verzióért!

Információ kérés

Tudjon meg még többet a Solid Edge szoftverről, lépjen kapcsolatba szakértő kollégánkkal!

Támogatás

Felhasználóink számára elérhető egy magyar nyelvű ügyféltámogatási oldal is, ahol letölthetik a legfrissebb szoftververziókat, javítási csomagokat, ingyenes kiegészítőket, valamint érdekes tudásbázis cikkeket olvashatnak.