Mechanikai tervezés

Generatív tervezés

A generatív tervezéssel az általunk létrehozott modelleken topológiai optimalizálást hajthatunk végre, amellyel minimalizálható a termékek elkészítéséhez szükséges anyagmennyisége a megadott kritériumok (pl. tömeg, teherbírás, biztonsági tényező stb.) figyelembevétele mellett. Az új verzióban a generatív tervezéssel létrehozott hálómodellek geometriai sajátosságait automatikusan felismeri a rendszer, melyeket összeállításban felhasználhatja beszereléskor. A feltételrendszer megadásakor az új beállítások segítségével még jobban definiálhatja a peremfeltételeket és figyelembe vetetheti a gyártási sajátosságokat.

Reverse Engineering

A Reverse Egineering funkció új eszköztárával teszi még hatékonyabbá a hálómodellekkel való műveletvégzést. Segítségükkel gyorsabban ismertetheti fel háló modelljeinek (STL, 3MF) sajátosságait és alakíthatja vissza őket un. B-rep modellé, mint korábban.

Tervezés fejlesztések

Az automatikus skálázás segítségével még könnyebben hozhatja létre vázlatait. Nem kell többé figyelnie a vázlat rajzolásakor a méretekre, hisz az első méret elhelyezésével átskálázhatja a megrajzolt vázlatot.

Hozzon létre metszeteket síkok segítségével. Bonyolultabb metszeteit könnyedél elkészítheti a modell környezetben is, melyeket rajzkörnyezetben meghivatkozhat.

Lemezkörnyezet újdonságai

Az Solid Edge 2020 megoldás nyújt a haljítás átmenettel létrehozott idomok gyártási információinak kinyeréséhez. A sarok kialakításoknál létrejövő esetleges gyűrődések elkerülése miatti kicsípések gond nélkül létrehozhatók ebben a verzióban.

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás parancsai segítségével előkészítheti modelljeit a 3D nyomtatáshoz. Ellenőrizheti, hogy modellje megfelelő anyagvastagsággal rendelkezik, vagy hogy hol van szükség támaszanyag alkalmazására.

Papír mentes információ áramlás

A Solid Edge legújabb verziója lehetővé teszi, hogy információit a modellben tárolja. A Solid Edge 2020 segítségével a megmunkáláshoz szükséges információk közvetlenül a modellben tárolhatók, ezzel segítve a könnyebb értelmezést és megértést.

Mechanikai tervezés

Vizualizálja és ellenőrizze ötleteit a legújabb/jövőbe mutató technológiával, augmented reality és modell alapú tervezés.

Reverse Engineering

A Reverse Egineering funkció új eszköztárával teszi még hatékonyabbá a hálómodellekkel való műveletvégzést.

3D nyomtatás

A 3D nyomtatás parancsai segítségével előkészítheti modelljeit a 3D nyomtatáshoz. Ellenőrizheti, hogy modellje megfelelő anyagvastagsággal rendelkezik, vagy hogy hol van szükség támaszanyag alkalmazására.

2D táblakiosztás

A lehető leghatékonyabb algoritmust használva a Solid Edge 2D táblakiosztás funkciója optimalizált elrendezéseket generál az anyagok kétdimenziós vágásához, legyen az anyag akár lemez, műanyag, fa, szövet vagy textil.

Ingyenes próbaverzió

Próbálja ki szeptembertől a Solid Edge 2020-es verzióját 30 napig! Regisztráljon az ingyenes, teljes funkcionalitású verzióért!

Információ kérés

Tudjon meg még többet a Solid Edge 2020-ről, lépjen kapcsolatba szakértő kollégánkkal!

Támogatás

Felhasználóink számára elérhető egy magyar nyelvű ügyféltámogatási oldal is, ahol letölthetik a legfrissebb szoftververziókat, javítási csomagokat, ingyenes kiegészítőket, valamint érdekes tudásbázis cikkeket olvashatnak.

Főbb funkciók a különböző Solid Edge csomagokban

Főbb funkciók a különböző Solid Edge csomagokban